N201 Omlegging Schiphol-Rijk

Dit project verbindt het project Aansluitingen A4 met de projecten Fokkerweg 2×2 en Omlegging Aalsmeer-Uithoorn. Het ontwerp wat uitgevoerd wordt, is de zogenaamde gestrekte ligging. Het nieuwe tracé begint bij de Aalsmeerderweg in de gemeente Haarlemmermeer.

Dit weggedeelte loopt door het nog te ontwikkelen bedrijventerrein Schiphol Logistics Park. Vervolgens gaat de weg met een viaduct van 330 meter lang over de vrijliggende busbaan, de Kruisweg, het parkeerterrein bij Mitsubishi en de Beecheavenue heen. Na het viaduct loopt de N201 op 150 meter evenwijdig aan de Fokkerweg. Ter hoogte van de Sikorskylaan komt de weg weer op maaiveldniveau.

Bij de Koolhovenlaan komt een gelijkvloerse kruising, waar het verkeer vanaf de N201 kan afslaan naar Schiphol-Rijk en Schiphol-zuidoost. De rotonde bij de Anchoragelaan vervalt en de aansluiting naar Schiphol-zuidoost wordt verplaatst. Vanaf de Anchoragelaan gaat de weg weer omhoog en sluit aan op het viaduct bij het Groenenbergterrein. Het nieuwe weggedeelte met 2×2 rijstroken zorgt voor een prima bereikbaarheid van de drukke regio Schiphol-Rijk.