vangrail magazijn header

Vangrail wordt breed toegepast als aanrijdbeveiliging en is een afgeleide van de vangrailconstructies welke u aantreft langs de snelwegen. Enkele voorbeelden waarbij vangrail als aanrijdbeveiliging wordt toegepast zijn;

  • Het beschermen tegen aanrijding door heftrucks van machines en installaties.
  • Het beschermen van wanden van bedrijfspanden, zowel binnen als buiten.

Buiten de bovengenoemde toepassingen als aanrijdbeveiliging komt u vangrail ook veelvuldig tegen in parkeergarages, soms gecombineerd met een leuningbuis of hekwerk.

Vangrail wordt standaard geplaatst op een betonnen ondergrond of in aardebaan. De volledig thermisch verzinkte constructie is stevig, bestand tegen weersinvloeden en toepasbaar in nagenoeg iedere omgeving.

vangrail type b op beton

Er zijn twee voorkomende vangrailtypes welke worden toegepast als aanrijdbeveiliging. Het eerste is het A profiel, hetgeen u ook aan langs de Nederlandse snelwegen aantreft. Het tweede model is het zogenaamde B profiel dat met name in verleden in het buitenland is toegepast. Als aanrijdbeveiliging zijn beide profielen toepasbaar. Buiten de vangrailprofielen zijn inwendige en uitwendige hoekstukken alsook kopstukken leverbaar. Ook is het mogelijk om vangrailconstructies dubbelzijdig uit te voeren of om meerdere profielen boven elkaar te gebruiken.

overzicht soorten vangrail aanrijdbeveiliging

Afhankelijk van de situatie en de gebruikers op de te beschermen locatie wordt de beschermingshoogte en de uitvoering bepaald. Om de juiste constructie te bepalen voorzien wij u graag van een vrijblijvend advies op locatie.

Op zoek naar advies op locatie of een vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op!

Contact